Τηλέφωνο/Φαξ: 27210 89777Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

logo 1

kid schoolO ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΚΟΗΣ

Πολλά παιδιά παρουσιάζουν μαθησιακές δυσκολίες. Το φάσμα των μαθησιακών δυσκολιών είναι ευρύ, αλλά γίνεται κατανοητό ότι η μάθηση απαιτεί τη συμμετοχή όλων των αισθήσεων και ιδιαίτερα της ακοής. Τα παιδιά με μαθησιακές διαταραχές είναι δυνατόν να εμφανίζουνδιαταραχές στην ανάγνωση, στηγραφή, στηναπομνημόνευση, δυνατόν να είναι αφηρημένα ή και να δυσκολεύονται να κατανοήσουν το δάσκαλο ή τον καθηγητή μέσα στην τάξη. Η θεραπευτική αντιμετώπιση των μαθησιακών διαταραχών του κάθε παιδιού θα πρέπει να είναι ανάλογη με το αίτιο που τις προκαλεί.

Περισσότερα...

upniki apniaΆπνοια ονομάζεται η πλήρης διακοπή ροής αέρα στην αναπνευστική οδό. Το κύριο αίτιο του συνδρόμου άπνοιας κατά τη διάρκεια του ύπνου στα παιδιά (αλλά και στους ενήλικες) είναι η απόφραξη των ανώτερων αεραγωγών (μύτη, στόμα, φάρυγγας). Το κύριο αίτιο στα παιδιά είναι η υπερτροφία των αμυγδαλών και των αδενοειδών εκβλαστήσεων (κρεατάκια). Το κύριο αίτιο στους ενήλικες είναι η σκολίωση του ρινικού διαφράγματος, συχνά με μακρά σταφυλή και υπερτροφικές αμυγδαλές.

Περισσότερα...

kid ear examination

α. Ο πρώτος έλεγχος πρέπει να γίνεταιτις πρώτες ημέρες της ζωήςτου παιδιού, συνήθως στο μαιευτήριο. Πολλοί γονείς δεν συνειδητοποιούν τη σημασία του ανιχνευτικού ελέγχου για την πρόληψη τηςβαρηκοΐας, γιατί δεν τους δίνονται οι κατάλληλες εξηγήσεις.  Ο έλεγχος της ακοής γίνεται από εξειδικευμένους στην παιδοακουολογία ωτορινολαρυγγολόγους και όχι από τον παιδίατρο του παιδιού. 

Περισσότερα...

Kid earΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΘΑΡΑ

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΑΔΕΝΟΕΙΔΩΝ ΕΚΒΛΑΣΤΗΣΕΩΝ (κρεατάκια). 

Συλλογή υγρού στο αυτί(εκκριτική ωτίτιδα, βλεννώδης μέση ωτίτιδα).

Πρόκειται για συλλογή υγρού στο αυτί πίσω από το τύμπανο. Αποτελεί πολύ συχνή αιτία-ευτυχώς αναστρέψιμης βαρηκοΐας-σε παιδιά ηλικίας 2,5-6 ετών. Συνήθως προκύπτει μετά από επεισόδιο/α οξείας μέσης πυώδους ωτίτιδας (με πυρετό και έντονο πόνο στο αυτί) ή όταν έχουν υπερτραφεί τα κρεατάκια (αδενοειδείς εκβλαστήσεις), που βρίσκονταιστο βάθος της μύτης.

Περισσότερα...

paido orila 3Γενετική της βαρηκοϊας

Υπολογίζεται ότι το 60% της βαρηκοϊας οφείλεται σε γονιδιακές μεταλλάξεις, δηλαδή σε αλλαγές του γενετικού υλικού.Από αυτές τις βαρηκοϊες το 30% είναι συνδρομική βαρηκοϊα (το παιδί παρουσιάζει σύνδρομο με διαταραχές και ανωμαλίες και από άλλα όργανα) και το 70% μη συνδρομική βαρηκοϊα. Η μη συνδρομική βαρηκοϊα μεταβιβάζεται από τους γονείς προς τα παιδιά με διάφορους τρόπους πχ. αυτοσωματικός υπολοιπόμενος, επικρατής, φυλοσύνδετος, μιτοχονδριακός κλπ. Οι τρόποι καθορίζουν και τις πιθανότητες ένα παιδί ή ο/η αδελφός/ή να παρουσιάσουν βαρηκοϊα. Γίνεται κατανοητή η μεγάλη σημασία της γενετικής συμβουλευτικής.Σήμερα, έχουμε τη δυνατότητα να εντοπίσουμε τη γενετική μετάλλαξη της συχνότερης αιτίας της μη συνδρομικής βαρηκοϊας, της κονεξίνης 26.

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 2